MMA Freefight

Ancient art, modern solution.

Het MMA-freefight is een vechtkunst met de filosofie van “whatever works” om een tegenstander uit te schakelen in een gevecht/verdedigingssituatie en is een combinatie van verschillende martial art stijlen onder andere: Thai boxen- Ju Jitsu en submission Grappling.
Bij Extreme modern martial arts (XMMA) wordt er ook gebruik gemaakt van kyusho-jitsu. Door de zenuwpunten van een tegenstander aan te vallen wordt vaak sneller een overwicht verkregen of een tegenstander sneller uitgeschakeld, waarbij niet alleen op het staande gevecht getraind wordt maar ook op het grondgevecht. Zodra een gevecht op straat op de grond beland is, is het noodzaak om zo snel mogelijk uit deze positie te raken, omdat er vaak een derde persoon zich ermee kan gaan bemoeien die bijvoorbeeld vanaf een staande positie naar het gezicht kan schoppen. (Niet te verwarren met sport freefight waar regels aan verbonden zijn).

Er wordt niet op wedstrijden getraind. Het zelfverdedigingsaspect staat voorop, waarbij de technieken uit verschillende martial art disciplines worden gecombineerd, echter zonder de nadruk te leggen op (wedstrijd-)regels. De nadruk ligt op het in een gecontroleerde omgeving trainen van het vernietigen van een tegenstander/aanvaller door gebruik te maken van knieën en/of ellebogen, het geven van kopstoten, het aanleggen van verwurgingen en het toepassen van klemtechnieken, alles om de tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen.

Tijdens het sparren wordt er wel rekening gehouden met elkaar en zal er niet naar het gezicht gestoten worden (het kan wel eens gebeuren) alleen door de gevorderde vechters zal er wel eens gespard worden op het gezicht. In de lessen wordt er gebruik gemaakt van Boks- en freefight handschoenen, tevens wordt er gebruik gemaakt van scheenbeschermers en een bitje. Dit om mogelijke blessures te voorkomen.

Leeroy’s extreme modern martial art streeft naar een technisch hoogwaardige stijl welke in de praktijk te gebruiken is en waar jong en oud zijn voldoening uit kan halen.
Dit alles gebeurd in een dynamische sfeer, en onder deskundige begeleiding